Hierbij de actuele berichtgeving van het RIVM.
Voor het volledige bericht wordt je doorgelinkt naar de website van het RIVM.

 • 11 patiënten overleden, 13 nieuwe patiënten, in totaal 45.236 positief geteste personen

  Op 24 mei 2020 zijn er 13 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Er zijn 11 personen als overleden gemeld. Deze patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden.

 • 23 patiënten overleden, 10 nieuwe patiënten, in totaal 45.064 positief geteste personen

  Op 23 mei 2020 zijn er 10 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Er zijn 23 personen als overleden gemeld. Deze patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. 

 • 13 patiënten overleden, 9 nieuwe patiënten, in totaal 44.888 positief geteste personen

  Op 22 mei 2020 zijn er 9 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Er zijn 13 personen als overleden gemeld. Deze patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. 

 • Gevolgen coronamaatregelen op komende verkiezingen

  De minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren gaat de komende maanden uitwerken wat de mogelijke gevolgen van de coronamaatregelen kunnen zijn voor het verkiezingsproces. Het gaat bijvoorbeeld om de wijze waarop in de stemlokalen 1,5 meter afstand kan worden gehouden. In het komend najaar en in maart 2021 staan verkiezingen gepland.

 • 27 patiënten overleden, 13 nieuwe patiënten, in totaal 44.700 positief geteste personen

  Op 21 mei 2020 zijn er 13 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Er zijn 27 personen als overleden gemeld. Deze patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden.

 • Wijzigingen in NOW-regeling bij noodpakket 1 en 2

  Het kabinet wil de werkgelegenheid beschermen tijdens de coronacrisis. Daarom is de loontegemoetkomingsregeling NOW sinds maart onderdeel van het economisch noodpakket. Om zoveel mogelijk bedrijven snel te bereiken, is de regeling generiek. Niettemin probeert het kabinet waar het kan oplossingen te vinden voor bedrijven die tussen wal en schip dreigen te vallen, en drempels weg te nemen in de NOW zodat meer getroffen bedrijven bereikt kunnen worden. Met een wijziging van de huidige NOW-regeling en in de verlenging van de NOW-regeling tijdens de komende maanden, komen er onder meer wijzigingen voor seizoenbedrijven, bij bedrijfsovernames en voor bedrijven die in januari een loonsom van 0 euro hadden.

 • 33 patiënten overleden, 14 nieuwe patiënten, in totaal 44.447 positief geteste personen

  Op 20 mei 2020 zijn er 14 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Er zijn 33 personen als overleden gemeld. Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. 

 • Steunpakket voor zelfstandig ondernemers verlengd

  De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) krijgt een vervolg. De noodregeling voor zelfstandig ondernemers die eind mei afloopt, wordt met drie maanden verlengd tot eind augustus.

 • Kabinet: ernstige twijfels over invoeren regeling flexwerkers

  Het kabinet is op verzoek van de Tweede Kamer op zoek gegaan naar een tijdelijke en uitvoerbare oplossing voor flexwerkers die werkloos zijn geworden en niet voldoen aan de voorwaarden voor WW of bijstand: de Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten (TOFA). Deze regeling is weliswaar uitvoerbaar, maar kent grote nadelen.

 • Coronavirus: verlenging en uitbreiding noodpakket banen en economie

  Ondernemers en werkenden krijgen ook de komende periode financiële ondersteuning vanwege de aanhoudende impact van het coronavirus. Het eerste noodpakket banen en economie loopt door en het kabinet neemt nieuwe uitzonderlijke maatregelen. Dat is nodig, omdat steeds meer zzp’ers, mkb-ondernemers en grootbedrijven langzaam en soms deels weer opstarten, terwijl anderen nog dicht zijn of zonder opdrachten zitten. De kabinetsondersteuning is daarom meer gericht en heeft gewijzigde voorwaarden. Doel is zoveel mogelijk behoud van banen. Daarvoor is nodig dat ondernemers en werkenden zich kunnen aanpassen aan een veranderde Nederlandse samenleving en economie.

 • Nederlandse online top over klimaatoplossingen in januari 2021

  Nederland organiseert op 25 januari 2021 de online Climate Adaptation Summit (CAS). De ministerraad heeft ingestemd met het voorstel van minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat om deze grote internationale top grotendeels digitaal te organiseren. Vanwege de coronacrisis is besloten om in plaats van deelnemers naar Nederland te laten afreizen, een centraal online programma te organiseren vanuit Nederland. Een deel van dit programma vindt plaats in het nieuwe drijvende kantoor van het Global Center on Adaptation in Rotterdam. De andere internationale deelnemers, zoals regeringsleiders en ministers, zullen deelnemen via videoverbindingen vanuit alle continenten.

 • Vangnet sociaal advocaten vanwege coronacrisis

  Het kabinet komt met een vangnet voor sociaal advocaten om ervoor te zorgen dat mensen met een kleine portemonnee toegang tot het recht blijven houden. Daarom komt er een tegemoetkomingsregeling voor sociaal advocaten die dit jaar hun vergoedingen vanuit de gesubsidieerde rechtsbijstand met meer dan 20% zien dalen. De ministerraad heeft daarmee ingestemd op voorstel van minister Dekker voor Rechtsbescherming.

 • Kabinet investeert in doorbouwen

  Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties neemt voor 2020 kortetermijnmaatregelen om de bouw door te laten bouwen tijdens de coronacrisis. Het woningtekort blijft immers groot en de bouw is een belangrijke economische pijler. Het kabinet doet dit door zelf te investeren, verduurzaming te stimuleren en door maatregelen te nemen om de bouw door te laten gaan. Het aantal nieuwe woningen moet verder omhoog. Samen met de bouwsector en alle partijen op de woningmarkt wordt eraan gewerkt dat de bouw ook na 2020 doorgaat.  

 • Eén loket voor mentale gezondheid bij COVID-19

  Mensen met vragen over psychosociale gevolgen van de coronacrisis kunnen vanaf vandaag terecht bij het Informatie- en Verwijscentrum COVID-19 (IVC). Het centrum biedt actuele, toegankelijke en betrouwbare informatie en brengt de vele initiatieven bij elkaar, die erop gericht zijn mensen informatie, ondersteuning of hulp te bieden over de gevolgen van het coronavirus. Ook brengt het IVC mensen als nodig in contact met verschillende soorten hulp-, zorg- en dienstverleners.

 • Nieuwe onderzoeksresultaten Covid-19 bij nertsenbedrijven

  Op basis van nieuwe onderzoeksresultaten uit het lopende onderzoek naar Covid-19 besmettingen op nertsenbedrijven, is het aannemelijk dat er een besmetting heeft plaatsgevonden van nerts op mens. Ook blijkt uit het betreffende onderzoek dat nertsen Covid-19 kunnen hebben zonder ziekteverschijnselen te tonen. Op basis van deze laatste inzichten nemen minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en minister De Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een aantal maatregelen.

 • Corona-aanpak: de volgende stap

  Zolang het coronavirus onder controle blijft, komt er stap voor stap meer ruimte. Per 1 juni kunnen we in Nederland opnieuw enkele maatregelen versoepelen: ‘alleen’ wordt weer iets meer ‘samen’.

 • Buitenschoolse opvang vanaf 8 juni weer volledig open

  De buitenschoolse opvang (BSO) gaat vanaf 8 juni weer volledig open. De kinderen kunnen vanaf dan weer op hun normale vertrouwde dagen op de BSO terecht. Daarmee stopt ook de vergoeding die ouders van de overheid ontvangen voor het doorbetalen van de eigen bijdrage voor de kinderopvang. De vergoeding geldt voor de periode van 16 maart tot 8 juni. De noodopvang overdag stopt in principe. De noodopvang in de avonden en in het weekend is vanaf 8 juni aanstaande alleen voor ouders open die in de zorg werken. Dat heeft het kabinet zojuist bekendgemaakt. 

 • 21 patiënten overleden, 34 nieuwe patiënten, in totaal 44.249 positief geteste personen

  Op 19 mei 2020 zijn er 34 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) gemeld. Er zijn 21 personen als overleden gemeld. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden.

 • 14 patiënten overleden, 27 nieuwe patiënten, in totaal 44.141 positief geteste personen

  Op 18 mei 2020 zijn er 27 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Er zijn 14 personen als overleden gemeld. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden.

 • 10 patiënten overleden, 15 nieuwe patiënten, in totaal 43.995 positief geteste personen

  Op 17 mei zijn er 15 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Er zijn 10 personen als overleden gemeld. Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. 

Deelnemers & Ambassadeurs campagne

HC Groep BV
ABR Groep BV
VBOI
Lucht & Ventilatie BV
TIBN Technisch Beheer en Onderhoud BV
DWA
Recupair Nederland B.V.
Acquire Publishing
HOMIJ Technische Installaties
Linga
Ammanu Medical BV
Gezond naar Pensioen B.V.
Delta OHM GHM
Appbakkers
Vereniging van Waterbouwers
Alltherm
Gebroeders Meijer Luchttechniek BV
Croonwolter&dros B.V.
Solved
Alba Concepts
PHI Factory
KWA Bedrijfsadviseurs BV
Drietech & Verhoef Ingenieursbureau B.V.
TVVL
bba binnenmilieu
Deerns Nederland B.V.
DieSignLoods
Breedweer Facilitaire Diensten
Smart WorkPlace
Technikeur Inspectie BV

Ja, wij doen ook mee!

Campagne materiaal

 • - Campagne pakket L - inclusief logo vermelding

  Campagne pakket L - inclusief logo vermelding

  Nu voor € 75,00

  Bestel nu

 • - Instructies voor handenwassen

  Instructies voor handenwassen

  Nu voor € 10,00

  Bestel nu

 • - Campagne pakket XL

  Campagne pakket XL

  Nu voor € 115,00

  Bestel nu

 • - Campagne pakket S

  Campagne pakket S

  Nu voor € 42,50

  Bestel nu

 • - Campagne pakket XL - inclusief logo vermelding

  Campagne pakket XL - inclusief logo vermelding

  Nu voor € 135,00

  Bestel nu

 • - Campagne pakket L

  Campagne pakket L

  Nu voor € 65,00

  Bestel nu

Terug naar boven